Tuesday, May 12, 2009

Prints

Kord elas prints, kelle süda oli haavattud. Kuri nõid oli oli inimröövinud printsi maailma kõige kaunima naise. Prints oli printsessi kaotamisest nii löödud, et lukustas ennast oma tuppa ning ei lasknud enda juurde mitte kedagi.
Kõige müstilisem oli printsessi kadumise juures see, et ilma kõige väiksemagi hoiatuseta oli printsess lihtsalt röövitud. Nii pidigi prints päevad läbi nuputama, kuidas printsess ohutult koju tuua.
Ühel päeval kui prints oli jälle ennast lukustanud oma tuppa, lendas aknast sisse paber, millele oli kirjutatud

Kallis Prints, kui sa tahad
mind veel kunagi näha, pead
parandama oma vead
ning lugema need read.

Olen lukustatud kaheteist luku taha ning minu toale on pandud needus. Lahenda needus ja sa suudadgi mu päästa. Ootan sind Sinimäe torni tipus.
Prints oli õnnelik teate üle, kuid jooksis kohe talli, et tuua endale hobune. Kui prints oli oma parima hobuse toonud, sõitis ta Sinimäe poole, päästma oma kallimat.
Ilm oli vihmane ning printsi teekond oli väga kannatuste rohke. Peaaegu oleks prints kukkun hobuselt, aga prints oli hästi treenitud, ei lubanud ta sellel juhtuda.
Sinimäe torni juurde jõudes prints torni tipus printsessi. Printsess hüüdis: "Iga ukse juures on kolm võtit, üks võti keerab, proovida saad ühe korra kui eksida jään siia igavesti.
Prints jõudis esimese ukseni ning nägi rohelist lukku. Pirnts nägi maas kolme võtit: rohelist-, sinist- ning punast võtit. Prints võttis rohelise võtme ja avas luku. Asi toimis.
Kõik üksteist luku said avatud värvi järgi. Kaheteistkümnes lukk oli oranz maas olid rohekas-pruun, punakas-kollane ja sinikas-roheline. Prints teadis, et punane ja kollane kokkusegatuna teevad oranzi. Prints avas ka viimase luku ning märkas pintsessi. Prints oli väga õnnelik printsessi nähes.
Prints ja printsess pidutsesid koos oma sõpradega mitu pikka päeva ning olid koos väga õnnelikud.

No comments: