Tuesday, March 10, 2009

Mina põder


Mina põder

Kuulen koerade haukumist. Näen kaugemal kahe kitse liikumist. Kõik on väga rahulik, ka meri kohiseb vaikselt. Kaugelt on tunda värske liha lõhna. Enesetunne on hea vasikatele toidu leidmisesks. Peaksin õhtuks kodus olema, muidu jäävad pojad toiduta.

Prooviks otsida üles teised isased ja küsida neilt kust saaks täna kõige parema toidu. Kui läheks ja prooviks jõest püüda paar kala. Kuigi praegu kalu eriti jões ei ole. Eile oli vana lepa juures kaks jänest kelle sai kinni püütud. Prooviks äkki ka täna. Võibolla õnn naeratab.

Korraga märkan, et kaks jänest sibavad põõsa all. Jooksen kiiresti jänestele järgi ning õnnestubki üks käpaga pikali lüüa, teine jõudis küll ära libada aga sellest pole hullu. Nüüd toit õhtuks käes.

Enne kojuminekut lähen ja söön veel enne metsa marju sööma. Hommikul räägiti, et metsas on praegu väga küpsed marjad. Loodan, et teised põdrad ei ole jõudnud kõiki juba ära süüa. Kodu jääb teeb peale nii et kutsun ka vasikad ja põdralehma metsa marju sööma.

Kui kõik päeva tegemised on tehtud siis lähen koos põdralehmaga urgu magama. Loodan, et ka ema on vasikaid päeva jooksul rohkem õpetanud kui eelmistel päevadel.

No comments: